Neden Saç Derisinde Sivilce Oluşur?

Sivilce tüm vücut noktalarında çıkabilir. Fakat saç diplerinde çıkan sivilceler hem önlemesi zor, hem de rahatsız etmesi sebebi ile sorunlar oluşturabiliyor.

Saç çevresi ve saç diplerinde çıkan sivilcelerin genel sebebi farklı konulara dayana biliyor fakat genel olarak sivilcelerin çıkma sebebi yağlı cilt, hormonal değişiklikler, stres gibi durumlarda karşılaşılabiliyor. Peki saç diplerinde çıkan sivilcelerin sebebi nedir? veya nelere dikkat etmeliyiz sizlerle inceleyelim

Neden Saç Derisinde Sivilce Oluşur?

Saç derisinde oluşan sivilceler tek bir sebebe bağlanmamalıdır. Kozmetik ürünlerden tutunda ölü deri hücrelerine kadar farklı sebepler ile çıkabilir. Şimdi sizlerle saç derisinde çıkan sivilcelerin neden oluşabileceğini inceleyelim:

Sivilce oluşumu normal bir durumdur fakat sivilce çıkmasının sebepleri farklılık göstere bilir. Bu sebeple saç derisinde oluşan sivilceler için masum sebeplerin yanı sıra normalin dışında bir artış ile karşılaşıyorsanız bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz. Basit gibi gözüken sorunlar çözülmediği taktirde istenmeyecek sonuçlar doğurabilir.